Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Adóoptimalizálás

Adóoptimalizálás
Adóoptimalizálás Adótanácsadás

Az adóoptimalizálás annyiban különbözik az adótanácsadástól, hogy olyan megoldást ajánl, amelyek túlmutathatnak a vállalati körben megoldható folyamatokon.

Legtipikusabb formájában off-shore cégek bevonásával eliminálja a cég adóalapját úgy, hogy az off-shore cég beszámláz a vállalatnak. Mint mindent, ezt is lehet ostobán és szakszerűen, a gyenge pontok kizárásával végezni.

De vajon törvénytelen az off-shorozás, kedves kifejezéssel adótervezés? Ha az lenne, akkor ugyan miért engedélyeznék a jogszabályok a működését, hiszen egy mozdulattal bezárhatóak lennének a jogrések. Különösen érdekes Magyarország helyzete, amely a külföldiek számára off-shore paradicsomnak számít, mert a magyar törvények kifejezetten támogatják off-shore cégek hazánkba történő bejegyzését.

Mit teher arról egy vállalat (az Apple Írországban, az Amazon Luxemburgban, a Starbucks Hollandiában és még sorolhatnánk), hogy a licenc díjak ilyen drágák, így a leányvállalatok éppen hogy megélnek.

Az adóoptimalizálás azt jelenti, hogy a cég a jogszabályok adta kereteken belül – elkerülve az aggályos Tao törvény 1.§ (2 )-t kiegészítő 53.§ 1. „annak fő célja adóelőny” tartalmát – optimalizálja az adóját. ( Tao törvény 1.§ (2) „A jogügylet tartalma alapján az állapítható meg, hogy annak célja csak adóelőny az egyik fél vagy a felek számára, akkor a jogügylet alapján elszámolt költség, ráfordítás, nem minősül a vállalkozás érdekében felmerült költségnek, ráfordításnak, illetve adóelőny nem érvényesíthető.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket karakterrel jelöljük.

látogató számláló