Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Könyvelés specialista

Könyvelés specialista
Könyvelés

Ön szerint elképzelhető, hogy egy szerelő egyaránt értsen a repülőgépek, hajók és autók szereléséhez? Nos, éppen ennyire valószínű, hogy egy könyvelő tisztában legyen az építőipari cégek könyvelési sajátosságaival, az utazóügynököknél alkalmazható költségelszámolási szabályokkal, egy gyártó cég hulladékgazdálkodási, csomagolóanyagok kezelésére vonatkozó előírásaival, vagy teszem azt egy import-export vállalkozás devizaügyeivel és egyéb sajátosságaival.

Aztán azt látjuk, hogy egy könyvelőiroda nagy büszkén említi a honlapján, hogy ő bizony mindenhez ért, vagy nem mond ilyet, de nem utasítja el a hozzá betérő, speciális könyvelési sajátosságokkal rendelkező cégeket. Utána vagy biztonsági játékosként mindenre nemet mond az áfa visszaigényléstől a különböző szolgáltatások költségként való elszámolásáig, hogy a cég százezreket ha nem milliókat veszít havonta a könyvelő gyakorlatlanságából adódóan, vagy amolyan bevállalós könyveléssel olyan kockázatokat vállal, amelyek mértékével ha tisztában lenne, élből elutasítaná azokat.

Ha egyetlen javaslatom lehet minden könyvelőt keresőnek, akkor az a következő lenne: olyan könyvelőirodát válasszon, amelyek föl tud mutatni legalább 20-30 olyan referenciát pontosan arról a piaci területről, amelyben ő is működik, akikkel több éve együtt dolgozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket karakterrel jelöljük.

látogató számláló