Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Vállalati szabályzatok

Vállalati szabályzatok
Könyvelés Könyvvizsgálat Szabályzatok

A szabályzatok úgy mint számviteli politika, értékelési szabályzat, pénzkezelési szabályzat, leltározási szabályzat, selejtezési szabályzat és bizonylati rend minden vállalatnak létre kell hoznia, és adóellenőrzéskor az adóhatóság rendelkezésre kell bocsátania.

Egyfelől ez egy törvényi előírás, másfelől a komolyan vett szabályzatok amolyan irodai ISO-ként funkcionálva segítik a vállalat szabályszerű működését.

Nyilván nem egyszerű megtalálni az egyensúlyt a munkát akadályozó, pejoratív értelmű bürokrácia és a rendet és szervezettséget jelentő strukturált működés között.

Ha már úgyis törvényi előírás a szabályzatok megalkotása, jobb ha szakemberektől segítséget kérünk, és ha már ez a kapcsolat létrejött, vezessünk is be a szabályzatokkal összhangban bizonyos rendet a cégünknél, mert ez egészen biztosan hasznunkra válik. Még a szervezeti és működési szabályzatra is azt mondom, hogy olyan eljárásokat tartalmaz, amire nyugodtan rámondhatjuk, hogy know-how-t juttat a cégbe.

Persze bőven van ideje, hiszen a cég megalakulásától számított 90 napon belül el kell készíteni a kötelező számviteli szabályzatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket karakterrel jelöljük.

látogató számláló