Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Cégminősítés és kockázatelemzés

Cégminősítés és kockázatelemzés
Adóoptimalizálás Cégminősítés

A mai, igen gyorsan változó világban a fontosabb üzleti partnerek megszerzésekor szükség van cégminősítésre a kockázatok csökkentésére. Szerencsés, ha a cél vállalkozás könyvvizsgálót alkalmaz, mert az jelentős kockázatcsökkentő tényezőnek számít. Az ISO rendszer alkalmazása úgyszintén.

A cégminősítés ettől függetlenül fontos tényező, mivel az a cég aktuális tőkeerejét és stabilitását mutatja. Ilyenkor a cégminősítő komoly kutatómunkát végez, hogy kiderítse, mennyire kockázatos vállalkozásokba fogott a cég, milyen állapotban vannak a befektetései és fejlesztései, a szállítói mennyire stabilak, a banki háttere és a finanszírozása hogy áll, a használt technológia fejlettsége és takarékos jellege mennyire tetten érhető, mennyire modernnek számít, illetve a cég vevőkörének korösszetétele és márkahűsége, az alkalmazott marketing eszközök korszerűsége és előremutató jellege.

Statikus elemzések

Egyszerű és gyors, mélyebb kutatást nem igénylő jelentés, amely mindazon cégminősítő és kockázatelemző vállalkozásoknak egy gombnyomásra rendelkezésre áll, akik ilyen jogosítványt szereztek és előfizetői egy hivatalos, a fenti adatokat nyilvántartó rendszerhez való hozzáférésnek, illetve olyan területek, amelyek jól kutathatóak.

  • Kinnlevőség-állomány
  • Fizetési morál
  • Adózási morál
  • Ügyfélkör stabilitása
  • Ügyfélkör bővülése

A fentieken túl természetesen kielemzésre kerülnek az olyan információk, mint az inkasszók, beleértve és különös tekintettel az adóhatósági inkasszókra, csőd és felszámolási eljárások, adószám felfüggesztése, törlése akár a vállalat leányvállalatira vagy üzleti partnereire tekintettel. Egyéb cégbírósági eljárások: bírósági végrehajtás, tag kizárása iránti per, biztosítási intézkedés, a cég tagja, részvényese vagyoni részesedésének lefoglalása, büntetőjogi intézkedések.

Ugyanúgy elemzésre kerülnek a cég tulajdonosainak és vezetőinek előéletébe tartozó cégek, illetve maguk mint magánszemélyek elleni eljárások. Végül egyfelől egy kockázati besorolás kerül kialakításra, másfelől annak leírása, mire kell leginkább odafigyelni velük kapcsolatban, ha és amennyiben úgy döntünk, hogy a fentiek ellenére is üzleti kapcsolatba lépünk velük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket karakterrel jelöljük.

látogató számláló